Prvomajska cesta 3a
8310 Šentjernej
V petek, 1. februarja 2024, je potekalo državno tekmovanje za NAJ PIZZOPEKA SLOVENIJE, ki sta se ga udeležila dva pizzopeka iz gostinstva Mrhar. Z osvojenim 4. mestom je en izmed 21 najboljših pizzopekov v Sloveniji postal Peter Pavlin iz Loke pri Šentjerneju, prva tri mesta so šla na Primorsko.
Tekmovanje je potekalo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Vsak tekmovalec je imel 15 min časa za pripravo pizze, prva pizza, ki jo je vsak tekmovalec moral pripraviti, je bila margerita, druga pizza pa je bila po lastnem izboru. Za več kot odlično 4. mesto je Peter Pavlin pripravil pičiče s 47 % mozzarello, rdečo raško čebulo in sveže drobljenim divjim origanom, testo pa je stalo v hladilniku 96ur. Komisija, ki je štela 6 članov, je ocenjevala videz, vonj, strukturo testa in okus. Zelo pomemben del ocene je bila predstavitev pizze.
Besedilo in fotografije: Peter Pavlin