OBČINA ŠENTJERNEJ

www.sentjernej.si

klara v predteku na sliki četrta

Na sliki Klara četrta

KLARA DVANAJSTA NA SVETU - ČESTITAMO

Da je atletika v Sloveniji na pravi poti potrjujejo rezultati atletov U-18, saj jih je skoraj dvajset doseglo normo za svetovno prvenstvo. Med najboljšimi je tudi naša atletinja Klara Lukan. Prvenstvo se je začelo v sredo, 12. julija. Udeležba na prvenstvu je bila zaradi političnih in ostalih razlogov nekoliko okrnjena, saj so mnoge države odpovedale nastop, kar pa ne zmanjšuje vrednosti rezultatov, ki so jih naši atleti dosegli na tem prvenstvu. Iz prenosov smo videli, da so se organizatorji potrudili pri organizaciji doslej prvega prvenstva v Keniji.

Klara je svoj prvi nastop opravila v četrtek zjutraj. V skupini je imela dobre tekmice iz Afrike in Turčije. Štartala je na šesti progi in imela vseskozi dober pregled nad ostalimi tekmovalkami in ni dovolila, da bi jo tekmice zaprle. Tempo teka je bil ravno pravi, malo hitrejši, kot takrat v Velenju. Vseskozi je tekla okoli četrtega mesta, 300m pred ciljem pa je prehitela še tekmovalko iz Turčije, favorizirani Afričanki sta si nabrali nekaj več prednosti, medtem ko je Klara brez hujših naporov zadržala tretje mesto s časom 2:11,66, kar je njen drugi najboljši rezultat in uvrstitev v polfinale. Zmagovalka pa je bila dobre tri sekunde hitrejša. V polfinalu v petek se lahko zgodi marsikaj, z dobrim tekom in veliko sreče tudi finale ne bi bilo nedosegljivo.

slovenska ekipa Klara desna za zastavo

Tudi za polfinalni tek je bila Klara dobro pripravljena in motivirana. Razplet v prvi skupini ni bil presenetljiv, tek pa vseskozi hiter z malo taktiziranja, tako da so vse tekmovalke dosegle dobre rezultate. Začetnih 200m drugega teka je potekal povsem normalno s tempom okoli 31s, potem pa se je začelo...Tri Afričanke so se postavile na čelo kolone in upočasnile tek, da je bil vmesni čas na 400m 69s, Klara je brez problemov sledila na petem, šestem mestu. Dvesto petdeset metrov pred ciljem so Kenijka, Maročanka in Etiopijka močno potegnile, Klara je poskušala slediti, prišla na četrto mesto in se na konca zadnjega zavoja približala in celo napadla najboljše tri. Te so se malo pogledale, češ kaj boš ti med nami, povečale hitrost in zanesljivo pritekle na cilj kot finalistke, Klara pa 7 desetink za tretje uvrščeno na četrtem mestu s časom 2:15,51, kar je bilo prepočasi za finale. Njen čas je bil skupno dvanajsti čas polfinala.

Kako dobre so Kenijke in Etiopijke, so pokazale v finalu. Zmagala je Wanbui(Kenija) 2:01,48 , z vmesnim časom 61,53s, ki se jih ne bi sramovala nobena atletinja, ki tekmuje v diamantni ligi, pa imajo ta dekleta komaj 17 let.

Številna slovenska ekipa ni imela močnega posameznika, je pa dosegla 8 uvrstitev v med najboljših osem, in je med tistimi državami, ki so imele finaliste (57), zasedla 18. mesto. Klara je bila del te ekipe, za katero verjamemo, da bo še napredovala v naslednjih letih. Upamo pa tudi, da bo kdo iz te ekipe nastopil na atletskem mitingu Jernejevo 2017.


Jernejevonovi

KCPT LOGO

projekti

      [2014-2018]   [2018-2022]

images/piso

 

galerije mapalink
 
04_2019 Vestnik

 

Statistika obiskov

6115771
Danes
Včeraj
V tem tednu
V preteklem mesecu
V preteklem tednu
V tem mesecu
Skupaj
1268
1974
6470
6095322
41460
53432
6115771
Moj IP: 3.227.233.6
Osveženo: 13:25:44