OBČINA ŠENTJERNEJ

www.sentjernej.si

Številne zmage domačih tekmovalcev po kategorijah

V nedeljo, 4.6.2016, je AK Šentjernej organiziral 12. tek na Gorjance. V lepem sončnem, prijetno hladnem vremenu se je teka udeležilo skupno 150 udeležencev iz cele Slovenije, Hrvaške in Anglije. Letošnja udeležba je bila veliko boljša tako pri glavnem teku na 6,2 km z višinsko razliko 420 m kot pri teku pionirjev. Najboljši so prejeli pokale in medalje ter nagrade domačih sponzorjev in donatorjev. Po koncu tekmovanja je bilo na veselje udeležencev še žrebanje za ostale dobitke, ki so jih prispevali donatorji. Tekmovanje je povezoval Pavle Drobne iz Sevnice.

Zmagovalec, Simčič Gregor iz Vinice (29:36), je po ogorčenem boju premagal Iztoka Palčiča, tretji pa je bil Aleš Lindič iz Šmarjete. V ženski kategoriji Je bila najboljša Melani Knez iz Sevnice(34:34), drugo mesto je zasedla Mateja Ožanič iz Delnic, tretja pa je bila Stržinar Mateja. Najmlajša udeleženka teka je bila desetletna Sabina Podbevšek, najstarejša pa stalna udeleženca teka Ivan Bartol in Denis Wright, ki letos praznujeta že osmo desetletje.

P6040160

Po lanski kritiki so domači tekmovalci dosegli veliko boljše uvrstitve in rezultate kot lani. Gašper Brežnjak je bil zmagovalec najmlajše moške kategorije, Ambrož Jankovič je bil prvi v naslednji kategoriji in v skupni uvrstitvi peti, Tine Žnidaršič je bil četrti v kategoriji C, Pavel Simončič četrti v kategoriji B, Aleš Cvelbar v isti kategoriji šesti, Miha Majzelj peti v kategoriji D, Dejan Gradišar peti v kategoriji E, Stane Duh tretji v kategoriji G, Slavko Antončič je bil peti v kategoriji I, Maja Žnidaršič je bila druga v kategoriji B, Dragana Rusič, peta v kategoriji C in Barbka Močivnik najboljša v kategoriji E.

Po glavnem teku je bil tek pionirjev. V najmlajši skupini je sodelovalo kar 25 otrok in številni starši, ki so otroke usmerjali, da niso tekli po svoje.

Med pionirji prve triade sta bila v teku na 300m pri fantih je zmagal domačin Nejc Penca pred Alexom Nangerjem in Domovičem Janom iz Blance. Manca Marčelja iz Kočevja je bila najboljša me dekleti, druga pa domačinka Nika Grubar, tretja pa Tara Kuhar iz Rake. Iz druge dekade sta bila na 500m najboljša Žan Nanger in Grabnar Tadej, tretji je bil Gašper Pureber iz OŠ Grm. Članica AK Šentjernej, Manca Judež je bila najboljša pri pionirkah, sledili sta ji Maša Cimerman in iz Rake in Udovič Lina iz OŠ Brusnice. Tudi v tretji triadi so na 1000m zmagali domačini. Najboljši Nil Kerin, drugi Dejan Vovko in tretji Klemen Franko.

Na koncu bi se radi zahvalili vsem, ki so pomagali, da je prireditev uspela : Društvu gorjanskih košenic, oskrbnikoma doma, gasilcem, Zdravstvenemu domu Novo mesto, reševalcema, občini in JPDŠ, CGP Novo mesto, rediteljem in vsem delavcem in seveda sponzorjem in donatorjem, ki so omogočili, da je prireditev uspela. Organizatorje teka pa vedno bolj teži gora papirjev, ki jih morajo pripraviti, da dobijo vsa potrebna dovoljenja.

Res je Tek na Gorjance velik izziv za vsakega in po dolini teče kar nekaj rekreativcev. Če bodo vključili v svojo vadbo še kakšen klanec in naredili nekaj vaj za moč, bomo mogoče na prihodnjem teku videli še več domačih tekmovalcev. Veseli nas, da se je tek na Gorjance spet v vrnil v pravi meri med ljubitelje rekreacije in mnogi so prvič okusili lepote in čare Gorjancev v okolici Miklavža.

Torej nasvidenje naslednje leto na 13. teku na Gorjance!

                                                                                                                                     Anton Bučar AK Šentjernej

Jernejevonovi

KCPT LOGO

projekti

      [2014-2018]   [2018-2022]

images/piso

 

galerije mapalink
 
04_2019 Vestnik

 

Statistika obiskov

6003268
Danes
Včeraj
V tem tednu
V preteklem mesecu
V preteklem tednu
V tem mesecu
Skupaj
2327
4639
9444
5981478
55741
56976
6003268
Moj IP: 54.234.208.87
Osveženo: 09:43:51