OBČINA ŠENTJERNEJ

www.sentjernej.si

17.8.2018

Od današnjega petka, 17. avgusta ste vabljeni v avlo Kulturnega centra Primoža Trubarja na ogled Razstave arhitekturno urbanistične delavnice ureditve središča Šentjerneja študentov Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani z naslovom ´Dobimo se na plac´.

razstava maket

17.8.2018

KLOPOTEC 007

Na Tolstem vrhu že od leta 2002 v času občinskega praznika Občine Šentjernej postavljajo klopotec, ki odganja ptiče iz vinogradov. V četrtek 16.8.2018, na god sv. Roka, so člani Mokropoljskega kluba mučenikov, ki letos praznujejo 31 let delovanja, znova poskrbeli, da klopotec že poje. DekanAnton Trpinjepred dogodkom v podružnični cerkvici sv. Roka najprej daroval mašo. Po maši so »mokropoljski mučeniki« v spremstvu muzikantov Prijateljev Tolstega vrha prinesli klopotec in ga postavili.

Preberi več

16.8.2018

DSC 5927

V Šentjerneju je v sklopu občinskega praznika Jernejevo 2018, na praznik Marijinega vnebovzetja, potekal že 13. Jernejev kolesarski maraton. Maraton, ki je privabil več kot 450 kolesarjev, je pripravila Občina Šentjernej v sodelovanju z Društvom kmetic Šentjernej in domačo sekcijo Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi. Vsi otroci so maraton vozili brezplačno. Med prijavljenimi je bil tudi kolesar iz Poljske in kolesarji iz Katarja. Vsi kolesarji so ob zaključku maratona sodelovali v nagradnem žrebanju, prejeli so majice in malico. Vse kolesarske so prejele še posebna darilca. Najštevilčnejša ekipa na maratonu je bila ekipa članov Kolesarskega društva Gorenje Ponikve iz Trebnjega, ki so prejeli pokal.

Preberi več

15.8.2018

Pohod za babice dedke in vnuke

14. avgusta 2018 je pohodniška sekcija HOJA izvedla 14. POHOD ZA BABICE, DEDKE IN VNUKE, ki ga Društvo upokojencev Šentjernej vsako leto izvede v sklopu Jernejevega.
Zbrali so se ob 8. uri v Lurdu.

Preberi več