OBČINA ŠENTJERNEJ

www.sentjernej.si

8.12.2017

pomanjšana

V četrtek, 7. decembra 2017, je potekalo slavnostno odprtje prenovljenih tal v športni dvorani Osnovne šole Šentjernej. V sklopu programa so učenci predstavili različne športne aktivnosti, dogodek pa so popestrili šolski folklorniki s kulturnim programom. Zbrane so nagovorili podžupan Občine Šentjernej Janez Selak, direktor občinske uprave Samo Hudoklin ter ravnateljica osnovne šole Renata Zupanc Grom.

Zahvalili so se vsem, ki so bili na kakršen koli način povezani s prenovo. Tla v skupni velikosti nekaj manj kot 1000 kvadratov je bilo treba zamenjati, ker so bila dosedanja že precej obrabljena. Stara so bila že več kot 30 let.
Obnovo, ki je stala nekaj manj kot 100.000 evrov, je preko razpisa, na katerega se je prijavila Občina Šentjernej, delno sofinanciralo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, večji del pa je prispevala občina. V okviru obnove so izvajalci odstranili stara tla. Nato so na osnovno podlago položili sedem centimetrov visoko leseno konstrukcijo, da so tla bolj elastična in bolje ublažijo udarce. Na leseno konstrukcijo so položili gumo, nanjo je prišla še posebna umetna masa. Prebelili so tudi stene, zamenjali vrata in izvedli še nekaj manjših del. Nova tla so v barvah občinske zastave – prevladujeta rumena in zelena barva. Na sredini je simbol naše občine petelin, ki od zdaj naprej ne krasi le občinskega grba, temveč tudi tla šolske telovadnice.


Jernejevonovi

KCPT LOGO

projekti

      [2014-2018]   [2018-2022]

images/piso

 

galerije mapalink
 
04_2019 Vestnik