OBČINA ŠENTJERNEJ

www.sentjernej.si

cz_podelitev%20priznanj2013.jpgV sredo, 6. marca 2013, so v Kulturnem centru Primoža Trubarja podelili občinska priznanja. 

Priznanje Civilne zaščite je prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Cerov Log, ki je nastalo iz gasilske desetine prostovoljnega gasilskega društva Orehovica  in se je formiralo v letih pred letom 1973. V letu 1973 po hujšem požaru v vasi Cerov Log je na svojem prvem občnem zboru sprejelo sklep o ustanovitvi lastnega Prostovoljnega gasilskega društva Cerov Log ter nadaljevalo delo vse do današnjih dni. V vseh letih delovanja je večkrat obnovilo svoj gasilski dom, dvakrat zamenjalo svoj gasilski avtomobil, nabavilo 800l motorno brizgalno, visoko tlačno brizgalno in veliko gasilne in zaščitne opreme. Redno se je in se udeležuje tudi vseh gasilskih tekmovanj na nivoju gasilske zveze in regije. Na začetku je bilo povezano v Gasilsko zvezo Novo mesto, kot član Gasilskega sektorja Šentjernej, nato Gasilskega sektorja Orehovica in Občinskega gasilskega poveljstva Šentjernej  ter  Gasilske zveze Šentjernej, katere soustanovitelj je bilo. V vsem tem času je svoje aktivnosti usmerjalo predvsem v požarno preventivo na svojem požarnem rajonu ter usposabljanju članov v tekmovalnih disciplinah in pridobivanju gasilskih činov.

 

IMG_0075
IMG_0082
IMG_0085
IMG_0094
IMG_0098
IMG_0100
IMG_0106
IMG_0113
IMG_0115
IMG_0116
IMG_0215
IMG_0217
IMG_0231
IMG_0235
Priznanje je prejela tudi ekipa prve pomoči  CZ občine Šentjernej v sestavi Janja JANC JAGRIČ, Mirjana MARTINČIČ, Marjeta ŠVALJ, Alenka BREŽNJAK, Irena MUZGA, Alenka SIROTKA, Anton LUZAR in Gregor KOS. Pripadnice in pripadnika ekipe CZ Občine Šentjernej so izobraževanje za bolničarja opravili v letu 2008. Od takrat so svoje pridobljeno znanje izkoristili tako, da so že 5x osvojili 1. mesto na Regijskem preverjanju usposobljenosti ekip PP CZ in RK. S tem so si zagotovili udeležbo na državnem tekmovanju, kjer so osvojili 3x 3. mesto, 1x 6. mesto in 1x 4. mesto. Leta 2010 je bila ekipa deležne posebne časti in sicer je prejela srebrni znak CZ poveljnika CZ Republike Slovenije. Vse to so dosegli z  resnim in vestnim delom, ki jih je spodbudilo k še večji zagnanosti in motivaciji za tedensko urjenje skozi celo leto. Člani ekipe PP so se vključili tudi v humanitarno delo. Večina od njih sodeluje v krajevni organizaciji RK Šentjernej s prostovoljnim delom, nekateri pa so aktivni tudi v drugih humanitarnih in prostovoljnih društvih. 
Priznanje je prejela Cirila GRADIŠAR, ki je že od leta 2008 mentorica ekipi prve pomoči CZ, ki je vsako leto od takrat zmagovala na Regijskem preverjanju usposobljenosti ekip PP CZ in RK. Vedno si vzame čas za delo z njimi. Pred upokojitvijo ob zahtevnem delovniku medicinske sestre, ob družini ter številnih dejavnostih, kot so požrtvovalno delo v RK, Karitasu, v društvu upokojencev. Je tudi ena redkih, ki šiva narodne noše za folklorno društvo Kres, kjer je včasih tudi sama plesala, v zadnjem času pa je začela tudi pesniti. Prejela je tudi srebrni znak CZ RS. Tudi sedaj, ko je upokojenka, se nenehno izobražuje na področju PP in to znanje prenaša na našo ekipo, zato je tudi ona zaslužna za uspehe ekipe PP CZ.
Priznanje je prejel Anton PUCELJ, ki je predsednik gasilske zveze Šentjernej v mandatu 2008 – 2013, pred tem pa je bil predsednik PGD Ostrog. V obdobju, ko je bil predsednik PGD Ostrog, je bil gonilna sila društva, ko so nabavljali novo gasilsko vozilo. Po nastopu funkcije predsednika GZ Šentjernej pa je skrbel za povezovanje vseh desetih PGD-jev pri delu na GZ. Pri svojem vodenju GZ je odgovoren za skrbno in zakoniti poslovanje GZ na področju finančne zakonodaje in zakonov, ki urejajo sistem zaščite in reševanje v Republiki Sloveniji. Predstavljal je GZ pri njenem sodelovanju s sosednjimi gasilskimi organizacijami, z občino in ostalimi organizacijami, ki so povezane z delovanjem gasilstva v občini, kot je Osnovna šola Šentjernej, KO Rdečega križa in drugimi. Ob teh aktivnosti se je udeleževal tudi gasilskih izobraževanj in tako leta 2008 postal  nižji gasilski častnik. 
Priznanje je prejel Vladimir MEDVEŠEK, ki v društvo ni vstopil kot mlajši, vendar je zato pustil toliko večji vtis in se takoj vključil v operativno sestavo PGD Šentjernej, kjer je še vedno nepogrešljivi člen. Svojo voljo in znanje je izkazoval tudi v gasilskem šolanju, kjer je končal tečaj za nižjega gasilskega častnika, kakor tudi na specialnih izobraževanjih za uporabnika izolirnega dihalnega aparata in tehničnega reševalca. Vseskozi je tudi močno povezan z društvom in gasilskim domom, saj je tudi že vrsto let gospodar doma. Predhodno pa se je ukvarjal tudi z drugo vejo. V strukturi civilne zaščite, je namreč od mladih nog tudi radioamater. 
Priznanje je prejel Božidar RUPERČIČ, ki je predsednik komisije za tekmovanja pri GZ Šentjernej v obdobju 2008 – 2013 in predsednik PGD Maharovec. Pri svojem delu v gasilski organizaciji je v sistemu izobraževanj dosegel čin gasilskega častnika in opravil izpit za sodnika gasilskih in gasilko-športnih tekmovalnih disciplin. S svojim znanjem in izkušnjami vodi delo PGD Maharovec in vodi organizacijo gasilskih tekmovanj na nivoju GZ. GZ vsako leto organizira 3 tekmovanja, ki se jih udeležujejo društva iz GZ Šentjernej v vseh kategorijah od pionirk in pionirjev do starejših gasilk in gasilcev, v povprečju 38 enot na vsako tekmovanje. Aktivno se vključuje tudi v delo komisije za mladino, kjer kot sodnik pomaga pri organizaciji tekmovanj. Sodeluje tudi pri organizaciji regijskih tekmovanj in je član tekmovalne enote PGD Maharovec Člani B, ki je že nekajkrat sodelovala na državnem tekmovanju. 
Priznanje je prejel Martin LUŽAR, ki je podpredsednik gasilske zveze Šentjernej v obdobju 2008 – 2013 in poveljnik PGD Mokro Polje, pred tem pa je bil predsednik PGD Mokro Polje. Pri svojem delu v gasilski organizaciji je v sistemu izobraževanj dosegel čin višjega gasilskega častnika in opravil izpit za sodnika gasilskih in gasilko-športnih tekmovalnih disciplin. S svojim znanjem se aktivno vključuje v delo PGD Mokro Polje in gasilske zveze. V zadnjem obdobju je kot poveljnik PGD Mokro Polje vodil delo operative v društvu. Na GZ je pomagal predsedniku pri predstavljanju GZ. Še posebno pa se je izkazal pri vključevanju v organizaciji gasilskih tekmovanj na nivoju GZ in Dolenjske regije. Praktično je bil kot sodnik prisoten na vseh tekmovanjih, ki sta ji organizirali komisija za tekmovanje in komisija za delo z mladino. Kot sodnik je vedno odgovoren in pravičen, kar je še posebej pomembno pri sojenju mladim gasilcev. 
Na podelitvi so prav tako omenili,  da sta od poveljnika CZ Republike Slovenije prejela Martin Turk bronasti znak CZ in Marija Rangus srebrni znak CZ. 
Prireditev je povezovala voditeljica Elizabeta Kušljan Gegič, Šentjernejski oktet in učenci osnovne šole pa so sooblikovali program.
 
Občinska uprava 


Jernejevonovi

KCPT LOGO

projekti

      [2014-2018]   [2018-2022]

images/piso

 

galerije mapalink
 
04_2019 Vestnik

 

Statistika obiskov

6117858
Danes
Včeraj
V tem tednu
V preteklem mesecu
V preteklem tednu
V tem mesecu
Skupaj
933
2422
8557
6095322
43547
53432
6117858
Moj IP: 35.175.200.4
Osveženo: 09:47:56