OBČINA ŠENTJERNEJ

www.sentjernej.si

V petek, 25. avgusta 2017, je Občina Šentjernej slavnostno podpisala pogodbo s podjetjem Dema plus d.o.o. iz Ljubljane. Na dogodku, ki se je odvijal na lokaciji, kjer bo potekala gradnja novega vrtca, na Trubarjevi cesti 8, so zbrane nagovorili župan Radko Luzar, ravnateljica Vrtca Čebelica Ana Srpčič in direktor podjetja Dema plus d.o.o. Denis Pere. Kulturni program so s plesom in petjem popestrili najmlajši iz vrtca, zapele pa so tudi vzgojiteljice Čebelice.

Gradbeno pogodbo sta podpisala župan Občine Šentjernej Radko Luzar in direktor podjetja Dema Plus d.o.o. gospod Denis Pere. Občina Šentjernej je na projekt izjemno ponosna, saj predstavlja nadstandardno bivalno in vzgojno okolje za predšolske otroke. Sledila je še predaja bona v vrednosti 5.400 evrov, ki so ga člani Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi Šentjernej in članice Društva Kmetic Šentjernej zbrali na 12. Jernejevem kolesarskem maratonu. Bon sta ravnateljici vrtca Šentjernej Ani Srpčič predala predsednica Društva kmetic Šentjernej Mihaela Blatnik in predstavnik krompirjevcev Franc Vodopivec. Občina je počaščena in vesela, da se je podpis pogodbe za pričetek gradnje izvedel v času občinskega praznika – Jernejevo 2017.

20170825 112346 resized

slavnostna seja

Na Slavnostni seji Občinskega sveta Občine Šentjernej je Občina Šentjernej v soboto, 26.8.2017, ob občinskem prazniku Jernejevo 2017 v Kulturnem centru Primoža Trubarja podelila spominske plakete, županova priznanja, nagrado in dva naziva za častna občana. Častna občana sta postala Tone Kovačič in Alojz Bambič, oba zaradi izjemnega prispevka k razvoju občine in v zahvalo za več letno delo na družbenem ter kulturnem področju.  Nagrado občine Šentjernej je za večletno prostovoljno delo na humanitarnem področju prejela Angela Žabkar, ki je letos praznovala tudi častitljivih 90 let. Spominske plakete so prejeli Prostovoljno gasilsko društvo Stara vas - Loka za 80 let delovanja, Mokropoljski klub mučenikov za 30 let delovanja, Športno društvo Kozorog za 20 let delovanja in Športno društvo HOPLA za 10-letnico.
Prejemniki županovih priznanj so postali vrhunski športnik in aktualni državni prvak Mednarodne lige tajskega boksa Darko Drobež, sicer član novomeškega Scorpion Gyma, upokojeni podjetnik Ivan Cerjak, podjetje Gallus SM d.o.o. Šentjernej, podjetje Lok orodjarstvo in podjetje Trac d.o.o. ob 25-letnici delovanja. Direktor podjetja Trac d.o.o. Tomaž rešetič je občini poklonil bon v višini 10.000 evrov za namen izgradnje novega vrtca v Šentjerneju. Občina Šentjernej vsem nagrajencem iskreno čestita, podjetju Trac pa se za podarjeni znesek najlepše zahvaljuje.

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji 2017.

OBRAZLOŽITVE:

pdfČASTNI_OBČAN_ANTON_KOVAČIČ

pdfČASTNI_OBČAN_ALOJZ_BAMBIČ

pdfObrazložitve_županovih_priznanj

pdfANGELA_ŽABKAR

pdfPGD_STARA_VAS_-_LOKA

pdfMOKROPOLJSKI_KLUB_MUČENIKOV

pdfŠPORTNO_DRUŠTVO_KOZOROG

pdfŠportno_kulturno_društvo_HOPLA