OBČINA ŠENTJERNEJ

www.sentjernej.si

V ponedeljek, 1. maja 2017, na Gorjancih – Miklavžu s pričetkom ob 12. uri (s prihodom pohodnikov sindikalnega tabora).
 
Zbor pohodnikov iz Dolenjske – Posavske smeri bo v ponedeljek, 1. maja, pri GD Orehovica, od koder se  bodo udeleženci pohoda ob 8.30 uri odpravili peš na mesto prireditve Gorjanci – Miklavž.
 
Program prireditve:
- Pozdrav udeležencem Prvomajskega sindikalnega tabor
   - predsednik Zveze delavskih sindikatov Slovenije – Solidarnost ROMAN ŠUEN;
   - organizacijski sekretar Zveze delavskih sindikatov Slovenije – Solidarnost ALBERT PAVLIČ
   - predsedniki območnih sindikatov Zveze delavskih sindikatov Slovenije – Solidarnost.
- Nastop Kulturnega društva Godba Slovenskih železnic (dirigent FRANCI LIPOVŠEK)
- Predstavitev društva ŠENTJERNEJSKA KONJENICA
- Otroško zabavno - ustvarjalni kotiček (izvajalki NATAŠA in MARUŠA KASTELEC)
 
Po končanem uradnem delu prireditve prirejamo zabavo, na kateri vas bo zabaval ansambel OKROGLI MUZIKANTI.
 
Terme Krka (Hoteli Otočec) bodo poskrbele za raznoliko in okusno hrano, vključno s pijačo.
 
Prireditev bo v vsakem vremenu. Šotori so zagotovljeni.
 
Pridružite se nam, da bomo skupaj v čim večjem številu prijetno proslavili delavski praznik – 1. maj.

Vabljeni na LIFE delavnico za podjetja, ki bo v torek, 21. marca 2017, ob 8. uri v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik, Podbreznik 15, Novo mesto.

LIFE delavnica je namenjena vsem, ki želite pridobiti informacije:

- Kako podjetje pridobi nepovratna sredstva za reševanje konkretnih okoljskih problemov?

- Kako oblikovati projekt?

- Kakšni so koraki za prijajo za LIFE sofinanciranje?

Na delavnici bodo predstavljene ideje ter kakšne LIFE projekte lahko prijavite za svoje podjetje.

Preberi več

Trening osebnostne rasti  
Vabimo vas na delavnice Treninga osebnostne rasti namenjene ljudem, ki želijo rasti, doseči harmonijo s seboj ter z okolico. Vsako srečanje bo imelo krajšo meditacijo z glasbeno spremljavo. Več o ...

Usposabljanje projekta PlanBe – Aktivni starejši prostovoljci
Na delavnici bomo z različnimi orodji in tehnikami razvijali kompetence za prostovoljno delo ter spoznavali kreativne in privlačne načine za delo v skupini. Pogledali si bomo primere prostovoljskih projektov in si začrtali svojega. Več o ...

Osnove angleškega jezika
Angleščina je vodilni mednarodni jezik, ki ga srečujemo na vsakem koraku. Za vas smo pripravili delavnico, kjer boste z različnimi vajami pridobili osnovno besedišče, angleške čase in tako osvojili osnovno komunikacijo v angleškem jeziku. Več o ...

V torek, 20.9.2016 je Policijska postaja Šentjernej odprla svoja vrata vsem občanom. Mnogi, predvsem otroci, so si ogledali prostore policijske postaje, spoznali delo policistov, njihovo opremo in službena vozila policije.

Druženje s policisti je bilo prijetno, saj so z veseljem svetovali in odgovarjali na mnoga vprašanja.

dan odprtih vrat policije

V petek, 16.9.2016 se začenja Evropski teden mobilnosti, ki bo tudi letos povezal na tisoče evropskih mest v prizadevanjih za človeku bolj prijazne načine mobilnosti. Pametna mobilnost za gospodarsko uspešnost je slogan, ki povzema osrednjo temo letošnjega Tedna mobilnosti. Aktivnostim so se pridružile številne slovenske občine, tudi v Jugovzhodni Sloveniji, in sicer Črnomelj, Dolenjske Toplice, Novo mesto, Kočevje, Metlika, Ribnica, Semič, Straža, Šmarješke Toplice, Trebnje in tudi naša občina. Župani  in koordinatorji ETM sodelujočih občin so v torek, 13.9.2016 v Podbrezniku predstavili aktivnosti, ki jih pripravljajo vse do 22. septembra.

 

Vabljeni na dogodke v okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki že drugo leto zapovrstjo potekajo v naši občini:

docETM_2016_program

 

santaniello2

V soboto, 10. septembra 2016, je v rdeči dvorani in na ploščadi Kulturnega centra Primoža Trubarja potekal glasbeni večer s predstavijo italijanske kulinarike. Na dogodku je bil prisoten Massimo Santaniello, metniški direktor "filharmonije Benečani" Di Legnago, ki je prišel z gosti iz sosednje Italije. Obiskovalci so lahko uživali ob dobri glasbi.

Za vas smo na enem mestu zbrali jagodni izbor najpomembnejših poletnih prireditev pri nas, na katerih resnično ne smete manjkati. Vabljeni k ogledu ter udeležbi!

* Organizatorji prireditev si pridržujejo pravico do spremembe programa.

pdfVABILO

26.5.2016

V Kulturnem centru Primoža Trubarja so v sredo, 25.5.2016 odprli likovno razstavo »Razmišljam in ustvarjam«, učencev predmetne stopnje OŠ Šentjernej. Obiskovalci otvoritve razstave, med katerimi so bili predvsem starši in ostali krajani šentjernejske doline, so lahko tudi od blizu videli, kako nastaja likovno delo. Mlada obetavna likovna ustvarjalka Špela Kajtna (hči akademskih slikarjev Simona Kajtne in Mojce Lampe Kajtna) je kar med dogodkom pred vsemi zbranimi ustvarjala sliko na temo ljubezni in jo kasneje tudi obrazložila, ravno tako je predstavila, kako je nastalo njeno razstavljeno likovno delo Praznovanje miru. Zanimivo je bilo prisluhniti njeni razlagi in razmišljanjem.

likovna 012 0001

V delih učencev predmetne stopnje je viden zavesten pristop h gradnji likovnega dela z izredno pestrostjo, domiselnostjo, emotivnostjo in ustvarjalnostjo pri reševanju likovnega problema. Ustvarjali so na različnih podlagah, izbirali različne materiale in površine ter ustvarjali pestre likovne strukture.
Vabljeni na ogled razstave.

Jernejevonovi

KCPT LOGO

images/piso

 

galerije mapalink
 
03 2017 Vestnik

Statistika obiskov

4325976
Danes
Včeraj
V tem tednu
V preteklem mesecu
V preteklem tednu
V tem mesecu
Skupaj
307
5730
19247
4286255
86925
137050
4325976
Moj IP: 54.224.138.120
Osveženo: 01:34:54